Maria Mancini, La Flor de

La Flor de Maria Mancini är en i Honduras handtillverkad cigarr av tyskt ursprung,  en f.d. bremercigarr, som tillverkades med havannainlaga  och täckblad bestående av ett sandblad från Sumatra. Cigarren kommer numera i sex-sju olika modeller i två linjer: EMS och maduro. Bägge versionerna har inlaga av nicaragua och omblad av honduras. Maduro har ett costarica täckblad medan EMS pryds av ett H2000-täckblad, sannolikt odlat i Honduras.

Märket var favoritmärke för den fiktiva litterära personen Hans Castorp i den tyske författaren och nobelspristagaren Thomas Manns kända roman Bergtagen (ty. Zauberberge). Romanens engelska namn Magic Mountain har givit namn till en större Maria Mancini-cigarr i midjefaçon i dagens honduranska produktion.

(…)ur sitt läderetui med silvermonogram tog han fram en Maria Mancini, ett fint exemplar ur översta lagret, tillplattad på ena sidan som han särskilt tyckte om. Han snoppade spetsen i vinkel med ett litet vasst instrument som han bar i klockkedjan, lät sin fickcigarrtändare flamma till och tände den tämligen långa, framtill trubbiga cigarren med några andaktsfulla bolmande drag.” – ur Bergtagen av Thomas Mann

Annonser
Published in: on 4 juni, 2010 at 22:48  Kommentera  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://bukfacon.wordpress.com/2010/06/04/maria-mancini-la-flor-de/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: