Phillies

Phillies är ett amerikanskt cigarrmärke som är mer än 100 år gammalt. Namnet syftar på staden Philadelphia där märket föddes och tillverkades i en lång följd av år. Märket kommer i ett stort antal modeller och smaker; smaksatta cigarrer är lite av en specialitet. Numera ägs märket av Altadis USA Inc. och tillverkas i Selma, Alabama. Ingående tobak torde vara domingo och honduras samt liknande karibiska sorter. Bandtobak används i hög utsträckning för Phillies produkter.

Phillies är känt för två saker: 1) Phillies Blunt, ett av linjerna i märket. Denna linje är tillverkad med ett särskilt styvt täckblad vilket medger att cigarren kan lindas upp och tömmas på sitt tobaksinnehålle för att därefter återrullas med narkotiska preparat. Den färdiga, alternativa produkten kallas följdaktligen ”blunt”.

2) Målningen Nighthawks (Eng. ungefär ”Nattugglorna”) av den amerikanska kostnären Edward Hopper. Den är målad 1942 och föreställer en nattöppen s.k. diner i New York’s Greenwich Village. Längs med glasfönstret finns en reklamskylt med texten: Phillies only 5 cents.

Annonser
Published in: on 27 november, 2010 at 22:03  Kommentera  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://bukfacon.wordpress.com/2010/11/27/phillies/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: