PolarCigar

PolarCigar var ett mycket innovativt svenskt cigarrföretag (detaljist) som verkade från Norrköping och Gällivare mellan januari 2008 och december 2010. Bakom företaget stod två bröder, Juha och Jonas Koskitalo.

PolarCigar sålde främst handrullade premiumcigarrer, bl.a. en del ”vintage”-cigarrer. Några ovanliga inslag i verksamheten hade PolarCigar: på marknader och mässor närvarade de med Sveriges förmodligen enda rullande cigarraffär! En ombyggd släpvagn fungerade utmärkt som cigarrbutik och intresserade sannolikt nya cigarrister. Ett annat nytt grepp var den konsumentpanel som regelbundet provsmakade och betygsatte cigarrer i PolarCigars sortiment. På så sätt fick kunderna smakråd oberoende av företaget. PolarCigar erbjöd också ett månatligt cigarrpaket som anonymiserats genom borttagning av cigarrgördlarna och efterföljande återkoppling via internet.

En egen produkt i deras sortiment är det förtjänstfulla cigarrklister med vilket cigarristen kan reparera skadade täckblad och på så sätt rädda cigarrer som annars kanske kastats. Denna produkt kommer även framledes finnas att köpa, bl.a. hos en amerikansk återförsäljare.

Pour Messieurs K. et K.  en Norrköping et Gelliwaare!

Annonser
Published in: on 5 januari, 2011 at 00:34  Kommentera  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://bukfacon.wordpress.com/2011/01/05/polarcigar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: