Romeo y Julieta

Romeo y Julieta är ett ursprungligen kubanskt cigarrmärke (havannacigarr) som dock idag tillverkas både på Kuba och i Dominikanska Republiken. Märket grundades år 1850 eller 1875 (det finns lite olika bud på detta) och är uppkallat efter William Shakespeares kända skådespel Romeo och Julia. Märket tillverkas idag i dryga tjugotalet modeller; ett trettiotal modeller har lagts ned sedan förstatligandet i början av 1960-talet, däribland den kända Prince of Wales.

Märket klassifieras av Habanos SA som ett Globalt märke och har en relativt stor marknadsandel. Tobaken kommer uteslutande från Vuelta Abajo och märket räknas som en medelfyllig havannacigarr. Mycket känt och uppskattad av många cigarrister. En som gillade RyJ var Sir Winston Churchill – följaktligen har ett antal RyJ-modeller fått namn efter honom.

Under en lång följd av år (före Andra världskriget) delade RyJ-bolaget ut gratis cigarrer till besökare under den balkong i staden Verona (Italien) där William Shakespeare lät Romeo och Julia mötas. RyJ var en gång en av de största cigarrmärkena på marknaden för personaliserade gördlar. Uppemot 20.000 olika personliga gördlar skall ha prytt deras cigarrer. Några av dem kan du se här.

Domingovarianten säljs fr.f.a till USA, och är en handrullad premiumcigarr av högsta kvalitet. Den kommer i cirka dussinet linjer; standardlinjen, som är benämnd Romeo y Julieta 1875, har inlaga av domingo och brasil, ett domingo omblad samt täckblad av java. Mycket god – rekommenderas!

Annonser
Published in: on 5 januari, 2011 at 21:39  Kommentera  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://bukfacon.wordpress.com/2011/01/05/romeo-y-julieta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: