Zino Classic

Zino Classic är en linje cigarrer inom det Davidoff-ägda Zino-märket. Märket har sina rötter i de äldre, nu nedlagda, serierna Zino Mouton-Cadet och Zino Connoisseurs samt en huvudserie, enbart benämnd Zino. Mouton-Cadet hade vinröda gördlar medan övriga cigarrer bar gyllene dito.

Dessa tre linjer skapades som ett Davidoff-alternativ för den amerikanska marknaden på den tid (före 1991/92) då Davidoff var en serie havannacigarrer (och därmed inte möjliga att köpa i USA). Många av de kubanska Davidofferna bar namn efter vinslott i franska Bordeaux-distriktet (och en hade namn efter ett champagnemärke: Dom Perignon – av många ansedd vara världens främsta champagne!), så Mouton-Cadet med sina vinröda gördlar och namn efter en god standardblandning rödvin från Huset Mouton-Rothschild associerade tydligt till de kubanska delikatesserna.

Vinkopplingen slutar emellertid inte där. Under många år salufördes Zino-cigarrerna med reklamsloganen In Zino Veritas, som ju är en travesti på det klassiska latinska citatet In vino veritas (”i vinet, sanningen” – vilket ju också kan tolkas som ”den som dricker mycket, snackar mycket”….!).

Ända från början har dessa cigarrer haft anknytning till Honduras där de tillverkas och med en försvarlig mängd hondurastobak i inlagan. Dagens Zino Classic har i inlagan också domingo. Täckbladet är ett vackert blad från Equador. Delar av denna cigarrserie finns att köpa i Sverige.

Annonser
Published in: on 3 februari, 2011 at 16:54  Kommentera  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://bukfacon.wordpress.com/2011/02/03/zino-classic/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: