Hunters & Frankau

Hunters & Frankau är det brittiska bolag som levererar havannacigarrer till Storbritannien, Irland, Gibraltar, Guernsey, Jersey och Isle of Man. Företaget räknar sina rötter tillbaka till år 1790 men grundades egentligen först 1963 i o.m. sammanslagningen av John Hunters, Wiltshire & Co., Ltd, (grundat 1790) och J. Frankau & Co. (grundat 1839). Lustigt nog var båda dessa bolag i såväl tobaks- som blodigel(!)branscherna i begynnelsen!

Idag ägs företaget av en familj Freeman, men Habanos SA har insyn i företaget genom att de tillsätter en av de verkställande direktörerna.

Hunters & Frankau har sedan gammalt mycket goda relationer till cigarrfabrikerna i Havanna och den brittiska marknaden är destination för många mycket fina havannacigarrer. Dessa är sedan gammalt benämnda English Market Selection (EMS; som även kommit att bli en färgbenämning, se EMS) och Hunters & Frankau förser sedan ett antal år alla till Anglo-Europa importerade havannacigarrlådor med särskilda EMS-etiketter.

Hunters & Frankau har särskilda band till Ramon Allones, Montecristo samt H. Upmann-märkena. Idag representerar de dessutom tysk-schweiziska Villiger (se det), holländsk-belgiska Royal Agio, samt de latinamerikanska märkena Santa Damiana, El Credito, Don Ramos och La Invicta.

Annonser
Published in: on 8 februari, 2011 at 14:11  Kommentera  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://bukfacon.wordpress.com/2011/02/08/hunters-frankau/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: