Davidoff (märke)

Davidoff är ett internationellt cigarrmärke som idag tillverkas i tre länder: Dominikanska Republiken, Holland samt Danmark. Mannen bakom detta märke är naturligvis cigarrnestorn Zino Davidoff. Märket föddes första gången år 1946 som Chateau-linjen inom Hoyo de Monterrey-märket och 1969 lanserades ett eget märke med Davidoff-namnet efter ett avtal mellan Zino Davidoff och Habanos SA.

År 1991 nedlades det kubanska märket efter vissa oenigheter mellan Zino Davidoff och kubanerna. Istället lanserade den 85-årige Davidoff och det schweiziska bolaget Oettinger Imex – som numera förvaltar varumärket Davidoff – ett nytt Davidoff-märke bestående av domingocigarrer. Det märket består nu av flera olika linjer.

Lite olika Davidoff-cigarrer. © 2012 Brobergs Tobakshandel AB

Tobaken i dagens Davidoffer kommer primärt från Cibaodalen på Hispaniola, men täckbladen odlas i Ecuador med connecticut-frö. Den inte helt obekante Hendrik ”Henke” Keldner fungerar som tobaksmästare för Davidoff. De i Europa tillverkade cigarillerna inom märket består av klassiska blandningar av havanna, java och brasil.

I Sverige fungerar Brobergs i Göteborg som generalagent. Hos dem kan köpas cigarrer ur elva linjer:

 1. Aniversario
 2. Classic
 3. 1000
 4. Grand Cru
 5. Special
 6. Millennium Blend
 7. Puro d’Oro
 8. Primeros
 9. Royal
 10. Maduro
 11. Cigariller

Varje linje representerar sin egen unika blandning, smakpalett och funktion. I linjen Royal återfinns den stora mycket vackra cigarren Davidoff Royal Salomones, en cigarr i midjefaçon (bild), som med sina Kr 495 :– sannolikt är den dyraste cigarren som idag (2011) kan köpas i Sverige.

När Brobergs för några år sedan firade sitt 125-årsjubileum tog Davidoff fram en särskild jubileumscigarr i rak façon – 125 mm lång och med en extra gördel – enkom för den svenska marknaden.

Många cigarrister anser att Davidoffs cigarrer är överprissatta och enbart smakar ”varmluft”, men, ehuru de är ganska dyra, samtidigt är dock märkets cigarrer och cigariller alltid mycket välgjorda och klart njutbara, i synnerhet om cigarristen önskar sig en mild till medium-mild (beroende på linje och modell) välbalanserad cigarr.

Pour Monsieur K. en Gothembourg!

Annonser
Published in: on 18 mars, 2011 at 23:44  Kommentera  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://bukfacon.wordpress.com/2011/03/18/davidoff-marke/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: