MarcaFina

MarcaFina (Sp. ”det goda märket”) är ett centralamerikanskt cigarrmärke med cigarrer i många olika modeller från Panama, Honduras och Dominikanska Republiken. Bakom märket står Federación de Tabaqueros America Central (FTAC), som är ett samarbetsprojekt mellan tobaksbönder i de tre nämnda länderna. Bolaget representeras i Europa av det hamburgerbaserade tyska företaget Darier & Cleef GmbH som i sin tur är ett dotterbolag till företaget  Darier & Cleef S.A. i Ciudad de Panamá, Panama.

Affärsidén bakom denna bolagsgrupp är att sälja goda cigarrer av tobak från de ingående tobaksböndernas ägor till cigarrister (främst i Västvärlden gissningsvis) som uppskattar äkta hantverk kombinerat med schyssta villkor och betalning till tobaksbönderna. MarcaFina agerar också för miljö och samhälle i den områden de är representerade, bl.a. genom att inte tillåta skadliga bekämpningsmedel och konstgödsel.

All information i denna artikel kan komma att bli föremål för ändringar eftersom alla uppgifter kommer från MarcaFina själv och har inte kunnat kontrolleras genom andra källor.

Annonser
Published in: on 23 mars, 2011 at 06:00  Kommentera  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://bukfacon.wordpress.com/2011/03/23/marcafina/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: