Mat, dryck och cigarrer

En cigarr till maten?

Cigarrer och mat går, kanske i motsats till vad många tror, bra ihop! I allmänhet kan man också få till en fungerande treenighet med lämplig dryck till cigarren och maträtten. En sådan kombination som lexikografen själv upplevt var en kraftfull havanna, en grillad kryddig korv i bröd med östeuropeisk paprikaröra och till det ett svalt ljust öl.

Författarna till boken Cigarrernas värld – Leif Eriksson-Sjöberg & Erik Lindfelt – ägnar ett helt kapitel åt detta ämne i sin bok, med bl.a. två cigarrmenyer (där dock cigarren antas intagas till det efterföljande kaffet). Två treenigheter de själva föreslår är dels kombinationen fruktflarn, madeiravin och en mild cigarr; samt kombinationen Erikssons hjortronparfait (recept i boken!), madieravin och en domingocigarr.

Ytterligare en kombination ger Mitchell Orchant – ägare av C.Gars Ltd. – på sin cigarrblogg: rökt lax (sannolikt skotsk eller irländsk!), Chablis Premier Cru och en Bolívar Belicoso. Lyx! Det torde dock finnas många ännu oupptäckta cigarr-mat-dryck-kombinationer, så det är bara för världens cigarrister att börja utforska (d.v.s. äta, dricka och röka!).

Se även Drycker till cigarrer.

Published in: on 22 maj, 2011 at 00:18  Kommentera  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://bukfacon.wordpress.com/2011/05/22/mat-dryck-och-cigarrer/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: