Te

Te är en dryck som bryggs av de torkade bladen från tebusken (Lat. Camellia Sinensis). Beroende på torknings- och fermenteringsmetod får man fram minst fem olika tetyper: vitt, gult, svart, grönt och oolong. Teerna kan också smaksättas, t.ex. med bergamottolja (vilket ger Earl Grey). Te är, liksom tobak, en typisk kolonialvara; och dessa två passar ofta bra ihop. Hur man brygger sitt te och huruvida man skall njuta det med mjölk, grädde eller socker (eller andra tillsatser) lämnar Svenskt Cigarrlexikon åt er läsare att själva bäst avgöra.

Men kanske kan Bukfaçon Cigar Blend vara ett tips? Denna blandning gör man lätt själv: tag en del Earl Grey, en del Lapsang Souchong samt en del English Breakfast (eller annat assam- eller ceylonte). Blandar sedan noga, gärna i en större sats, och brygger teet på det vis man själv föredrar. Servera gärna med en skvätt grädde.

I denna blandning fungerar assam/ceylon-komponenten som ryggrad medan Earl Grey bidrar med lite citrus och lapsangen med en märkbar men inte överdriven rökighet. Perfekt till en god cigarr tycker redaktören, som gärna tar grädde i sitt te.

Annonser
Published in: on 28 maj, 2011 at 21:01  Kommentera  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://bukfacon.wordpress.com/2011/05/28/te/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: