Medellång inlaga

Medellång inlaga (Eng. Medium filler) är en inlagetyp som i storlek befinner sig mellan riven eller skuren inlaga (kort inlaga eller s.k. short filler) och stripad inlaga (lång inlaga eller s.k. long filler). Idén är relativt ny och är tvivelsutan ett resultat av cigarrindustrins legitima önskan att tillvarataga all tobak i största möjliga utsträckning.

Rent tekniskt rör det sig oftast om det överskott man får när högkvalitativa cigarrer tillverkas eftersom de alltid görs någon tum längre jämfört med den färdiga cigarren. (En cigarr längd tillpassas ju i slutet av rullningsprocessen i den lilla skärmaskin som brukar vara handcigarrmakaren tillhanda å sin arbetsbänk.) Detta överskott används alltså för att tillverka nya cigarrer, dock i allmänhet med ett helt annat namn och i lägre prisklass.

För att dessa stumpar skall hålla ihop i sin nya cigarrform och erhålla nödvändig stadga måste fabrikanten inte sällan använda tvenne omblad; ett för att hålla ihop inlagan och ett för att skapa vickeln. Därefter sveps cigarren i sitt täckblad på traditionellt vis.

Kvalitetsmässigt bör denna cigarrtyp kunna betraktas som en riktigt bra ”short-filler”. I Sverige går det, av denna typ av cigarrer, att köpa cigarren PS Medium Filler, som är en kusin inom Davidoff-familjen (PS står – i detta fall – för Private Stock; man är alltså inte tvungen att röka den efter att man skrivit någonting… 😉 ).

Pour Monsieur Bob en Landala!

Annonser
Published in: on 9 augusti, 2011 at 16:08  Kommentera  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://bukfacon.wordpress.com/2011/08/09/medellang-inlaga/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: