Nyårscigarr

En nyårscigarr är såklart den cigarr som man röker på nyårsafton eller möjligen på nyårsdagen. Många äro dem som, ehuru icke cigarrister övriga året, avnjuter en cigarr i kylan vid tolvslaget; inte sällan i sällskap med ett glas champagne.

Dock är det viktigt att man väljer rätt cigarr under nyårshelgen. Efter nyårssupén när man måhända intagit hummer, oxfilé och en god dessert, sannolikt nedsköljt med goda mängder mousserande vin eller Pommac; denna klassiska svenska alternativdryck när ett alkoholfritt alternativ önskas; så kan man gott unna sig en högkvalitativ cigarr – exempelvis en bättre havanna – när kaffet och konjaken uppdyka å kaffebordet.

Till tolvslaget dock, när alla och envar inte sällan nått en viss grad av berusning, då väljer man en enklare cigarr. En låda Brobergs Arcadia eller en burk med Handelsgold #304 kan lätt medtagas ut i vinternatten så att den generösa cigarristen kan bjuda laget runt på cigarrer. Torde bli uppskattat! Ett gott råd:  den som ansvarar för eventuella fyrverkerier bör avstå både skumpan och rökverket, så att inte säkerheten med de explosiva varorna åsidosätts.

På nyårsdagen slutligen kan man med fördel ägna sig åt förnyade bekantskaper med goda cigarrer; förutsatt naturligtvis att inte en viss herr kopparslagare göra besök. Men en morgoncigarr, kanske en H. Upmann eller en lättare Davidoff, när man iförd morgonrock avnjuta nyårskonserten från Wien eller backhoppning från ”Garmich”, tillhör enligt redaktörens förmenande ett av de allra bästa sätten att välkomna det nya året!

Gott Slut kära läsare! Tack för att Ni besöker Svenskt Cigarrlexikon! Och väl mött på det nya året!

Published in: on 29 december, 2011 at 22:46  Comments (2)  
Tags: ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bukfacon.wordpress.com/2011/12/29/nyarscigarr/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

 1. Utsökt inlägg, måste jag säga! Längtar ännu mer till tolvslaget nu! Bra idé att ta med en låda billigare bjudcigarrer till festen, det hade jag inte tänkt på själv. Man vill ju inte puffa ensam.
  Jag önskar herrn ett gott, nytt och bolmande år 2012!

  Vänliga hälsningar,
  Bob.

  • Tack Bob; och detsamma till dig!

   B


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: