OT: Flashback 30 år idag!

Det kända svenskspråkiga internet-forumet och dito -fenomenet m.m. Flashback (vars cigarr-tråd finns länkad i högerspalten) och dess olika föregångare fyller idag 30 år. Svenskt Cigarrlexikon gratulerar!

Om Svenskt Cigarrlexikon i och med uppladdningen av denna bild brutit mot någon copyright-regel bör det ses som en hyllning till 30-årsjubilaren!

Om Svenskt Cigarrlexikon i och med uppladdningen av denna bild brutit mot någon copyright-regel bör det kunna ses som en hyllning till 30-årsjubilaren!

HÄR finns en länk till dess historieskrivning. Läs och begrunda de svårigheter som Jan Axelsson et al lyckats övervinna. Det är ingen överdrift att påstå att det är samma repressiva överhet/elit som försöker försvåra tobaks- & alkoholkonsumtion som försökte sabotera för Flashback-sfären genom åren.

”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.”
– FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Uppdateringar under dagen: Som man nästan kunde förvänta sig har inga etablerade media berört Flashbacks jubileum. Nya media, som bloggar och Fria Tider, oavsett vad man i övrigt tycker om dem, verkar dock ha noterat. Tidningen Resumé och nyhetssajten Nyheter24 har under dagen också uppmärksammat Flashback.

PS: När vi nu ändå har berört det ”frihetliga” temat, vill Svenskt Cigarrlexikon gärna länka till detta inlägg (med relevanta länkar) – på Merit Wagers blogg – om snusförbudet i Arvidsjaur. Där har vi ju i sanning en tobakskoppling!

Annonser
Published in: on 25 februari, 2013 at 09:17  Kommentera  
Tags: ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bukfacon.wordpress.com/2013/02/25/ot-flashback-30-ar-idag/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: