Bossner

bossnerlogoBossner är ett i Nicaragua och Dominikanska republiken tillverkat tyskt cigarrmärke. Märket grundades 1993 som ett lyxvarumärke för berlinbaserade företaget Golden Mile Gmbh och består av, förutom cigarrer, även konjak, georgiskt vin, choklad, cigarrtillbehör och kläder m.m. Märket påminner därvidlag om brittiska Dunhill och schweiziska Davidoff som ju båda säljer en rad produkter för i synnerhet kräsna och förmögna män (Dunhills cigarrer är ju dock numera frånskilda från det engelska bolaget och tillverkas istället av General Cigar).

Cigarrerna är dock ryggraden i verksamheten och de cirka halvdussinet linjerna tillverkas av lång inlaga av god kvalité med påkostade täckblad från bl.a. Brasilien, Connecticut och Sumatra, för att nu nämna några. Cigarrerna har ofta pampiga handelsnamn som t.ex. Nelson, Prinz von Hohenzollern och Peter I. Under 2012 lanserades även en cigarr med handelsnamnet Elizabeth – som en hyllning till jubilerande drottningen Elizabeth II får man förmoda.

Bossner förefaller vara mycket uppskattat i Ryssland och en del andra länder i f.d. Sovjetunionen. Det faktum att en av linjerna är benämnd Kosher – och även är kosher – torde borga för god försäljning även till Israel och en del andra platser. Övriga linjer kallas Monarch, Dominikan Republic Classic, Dominican Republic Maduro, Nicaragua och Special Edition.

Bossners snyggaste cigarr torde vara Ambassador i elegant bukfaçon. Snyggt rör är den förpackad i också.

Bossners snyggaste cigarr torde vara Ambassador i elegant bukfaçon. Snyggt rör är den förpackad i också.

 

Annonser
Published in: on 22 november, 2014 at 23:15  Kommentera  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://bukfacon.wordpress.com/2014/11/22/bossner/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: