Mer tröttsamt trams i SvD…

I gårdagens Svenska Dagbladet publicerades en debattartikel (nej, jag orkar inte länka till eländet – de som vill läsa själv kan säkert hitta igen krian) från två s.k. folkhälsoförespråkare på det evinnerliga temat ”tobakens farlighet”. Jag skall inte gå in på detaljerna, men frågar mig istället: varför blev just Sverige ett sådant land där klåfingriga regleringar, en önskan om att lägga (andras) liv till rätta och ett allmänt omyndigförklarande av vuxna medborgare fått så stor genomslagskraft?

Ett exempel: I drygt 40 år har staten – felaktigt – propagerat för fettets (särskilt det mättade) farlighet och, ännu längre,  alkoholens undergångsbringade egenskaper. Motsatta och nyktrare synsätt har dock börjat få fotfäste de senaste åren – och inte sällan är det kunskaper som fanns bland tidigare generationer. Men fortfarande är många medborgare indoktrinerade i dessa tokerier och man väntar fortfarande på att t.ex. Livsmedelsverket skall ”släppa sargen och komma in i matchen”.

Eller ta socialdemokraternas nyligen genomförda kongress där det beslutades att (s)-partiet skall verka för att föräldraförsäkringen skall delas lika mellan barnets mamma och pappa. Det är ju inget annat än rent förmynderi! Det här är bara två exempel, det finns många andra områden i samhället där politiker, journalister och s.k. experter gör anspråk på ”sanningen” utan andra ambitioner än, i bästa fall, en fortsatt plats vid köttgrytorna…

Antal människor jag känner som anser att politiska partier skall bestämma över föräldraförsäkringen: NOLL

Antal människor jag känner som anser att det folkhälsoindustriella komplexet skall bestämma över folkets konsumtion av mat, dryck och tobak: NOLL.

Antal människor jag känner som inte önskar ta mer ansvar för sitt eget och sina närmastes liv och välmående: NOLL.

Annonser
Published in: on 2 juni, 2015 at 09:40  Kommentera  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://bukfacon.wordpress.com/2015/06/02/mer-trottsamt-trams-i-svd/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: