Kontakt

Redaktören själv!

Har du läsare idéer, förslag eller allmänna kommentarer? Har du haft nytta av lexikonet? Eller önskar du hjälp med fakta och information kring cigarrer?

Kontakta då Svenskt Cigarrlexikon! Jag kollar dock inte e-posten dagligen utan lite då och då, så det kan dröja några dagar innan svar. Men man kan alltid lämna en kommentar nedan (i kommentatorsfältet) så ser jag ev. mejl snabbare. Redaktörens & lexikonets e-post: svenskt.cigarrlexikon@gmail.com

Ovanstående e-postadress är ny fr.o.m. april 2018, så har du skrivit tidigare och ej fått svar – skriv igen på gmail-adressen ovan. Tack!

Vänligen observera att Svenskt Cigarrlexikon står oberoende från tobaksindustrin och således inte heller handlar med cigarrer eller värderar cigarrer.


NerdTests.com says I'm a Cool Nerd. Click here to take the Nerd Test, get geeky images and jokes, and write on the nerd forum!

Annonser
Publicerat on 30 mars, 2011 at 23:04  Comments (8)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bukfacon.wordpress.com/kontakt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 kommentarerLämna en kommentar

 1. Hej,

  jag håller på att översätta en bok om cigarrer och har haft stor nytta av ditt lexikon! Det enda jag skulle kunna invända mot är att sökfunktionen inte kan specifiera om man vill leta efter en titel eller i löpande text… Men i övrigt har det varit till en stor hjälp för mig.

  (…)

  Med vänlig hälsning,
  ————————
  Anders Warnqvist
  Översättare. Translator. Übersetzer.

  • Tack för vänliga ord. Har mejlat dig.

   B

 2. Hej, var kan man hitta denna rökrock på bilden? https://bukfacon.wordpress.com/2010/05/25/rokrock/

  • Det har jag också frågat mig!

   Men kanske London. Fast jag tror man får låta skräddarsy en sådan rökrock i vår tid.

   En sömnadsförståsigpåare i min bekantskapskrets menar f.ö. att det nog inte är så svårt att sy en sådan om man är duktig i textila hantverk, men att det nog kan vara en smula tidskrävande.

   Men hittar du en, så följ gärna upp med en kommentar här.

   /B, Red.

 3. Hej, vi har en plåtask från Svenska tobaksbolaget som det står Puck på. I asken sitter ett grönt märke där det står pris 1st 13öre, 25 3,25kr kan ni berätta för mig och är den värd något? Tacksam för svar Kerstin.

  • Tack för frågan!

   Om cigarillen Puck kan man läsa här: https://bukfacon.wordpress.com/2011/05/25/puck/.

   I o m att det rör sig om en plåtask kan man säga att det är en äldre Puck-förpackning vi har att göra med. Under de många år cigarillen fanns till försäljning på Tobaksmuseum (m.fl. namn), (Gubbhyllan, Skansen), så såldes den i fempack i papp.

   Priset – 13 öre styck – antyder också det. Den gröna skattetiketten indikerar att varan tillverkats i Sverige (importprodukter hade brun skatteetikett).

   Värdet är alltid svårt att ange på gamla svenska cigarrförpackningar, men det finns samlare och en hel del tobaksförpackningar byter ägare på t.ex. Tradera. (Dock sällan till högre priser.)

   B, red.

 4. Hej, jag har en liten mässingsljusstake på vilken det står ”Frans Suell Tobaksfabrik 1726”. Skulle tro att denna är en souvenir av något slag. Det vore roligt att få veta hur det ligger till och om den evetuellt har något mer än affektionsvärde. Tacksam för svar. Med vänlig hälsning Anne.

  • Hej!
   Jag vet just ingenting om detta är jag rädd för, men det LÅTER I MINA ÖRON som någon form av souvenirsak från 1980-talet, kanske det tidiga 1990-talet. Har själv hittat lite olika Frans Suell-saker från den tiden – precis innan Svenska Tobak gav upp svensk cigarrtilverkning.

   Värdet vågar jag mig inte alls på, tyvärr.

   B., red.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: